. . . .

Pjesme koje sam slušala kada mi je bilo loše

Mislim da pjesme mogu puno pomoći da se čovjek osjeća bolje. Ja sam dijete devedesetih pa će moja lista biti malo “starija” ali to ne umanjuje vrijednost pjesama, dapače!
Navest ću ih kronološki kako sam koju otkrila i slušala, nadam se da će nekome isto “sjesti u uho” :)
Većina su poznate.

1. FIGHTER – Christina Aguilera. Pjesma je jako stara, slušala sam je i kada sam samo nekoliko riječi razumjela jer mi je bila moćna i žestoka, baš za podizanje kada sam loše.

2. THE VOICE WITHIN – Christina Aguilera. Nakon prve sam ovu otkrila, pjesmu koja je totalna suprotnost. Pomagala mi je kada sam se osjećala sama i davala vjeru da može bolje.

3. MALENA – Elemental. Nekako kao da mi je napisana za osobe koje se bore sa izazovima koje nosi poremećaj hranjenja, barem sam je ja tako doživjela. Jako poticajna i u tri i pol minute puno toga objašnjeno i od pomoći.

4. DAT ĆE NAM BOG – Nina Badrić. Ne mogu objasniti koliko mi je ova pjesma pomogla dok sam bila trudna uz istovremeno povraćanje i brigu kako ću dalje u životu. Smirivala me i davala osjećaj da će mi doći fantastična budućnost iako izgleda sve crno.

5. MOJ JE ŽIVOT MOJA PJESMA – Nina Badrić, Maya Sar, Aleksandra Radović i Karolina Gočeva. Pjesma napisana za podizanje svijesti o raku grlića maternice ali može se primijeniti na bilo koju bolest ili izazov u životu. Meni je osvještavala koliko je zdravlje bitno i kako trebamo misliti na sebe prvenstveno.

6. I WILL SURVIVE – Gloria Gaynor. Moja pjesma poremećaju hranjenja i kao odgovor njegovoj jačini i negativnim utjecajima na mene, da me neće pobijediti. Ne mogu opisati koliko mi znači slušati je i danas.

7. LISTEN – Beyonce. Pjesma ljutnje. Slušala sam je kad mi je bilo dosta svega, kao neki moj glas revolta svijetu i poteškoćama i da sam jača od svega.

8.BRAND NEW ME – Alicia Keys. Davno sam je čula ali nekako sam je doživjela tek u zadnje vrijeme. Pjesma o promjenama, iznutra a time i izvana, koje se nekima neće svidjeti ali najbitnije je da se sebi sviđamo takve nove.

9. TILL I COLLAPSE – Eminem. Zadnja na popisu, nije neka “srcedrapajuća”, Eminem je ipak Eminem :)
Pomaže mi kada sam umorna da ostanem ustrajna i baš mi je nabrijavajuća!

Evo, to je moj popis. Ima, naravno, još jako puno dobrih pjesama koje mogu pomoći i biti iscjeljujuće, svatko će pronaći svoju. Ne sviđa se sve svakome, možda su nekome ove pjesme totalno bezveze i to je isto u redu.
Dokazano je da pjesme imaju veliki utjecaj na raspoloženje i to kako se osjećamo pa ne možemo pogriješiti slušajući što nam sjeda i čini da nam bude lakše i bolje se osjećamo! :)