. . . .

Da se predstavim...

Ja sam Anđelina Glavaš. Imam 27 godina i majka sam šestogodišnjeg dječaka. Nisam nikakav stručnjak za poremećaje, završila sam gimnaziju i radim “običan” posao.

Mene je na ovaj blog dovelo vlastito iskustvo sa poremećajem hranjenja + ljubav prema pisanju.

Sa dijetom odnosno redukcijom hrane počela sam na kraju osnovne škole, nakon što jedan dečko nije htio biti sa mnom. Ja sam mislila da me odbio jer sam debela. Nije ni slučajno razlog bio da je recimo imao curu. Moj je mozak shvatio što je htio shvatiti. Srećom, to je kratko trajalo.

Kasnije, u srednjoj školi neke dvije godine sam povraćala. U to je vrijeme situacija doma bila kaotična i preseljenje i prilagodba u Zagrebu su mi stvorili veliki stres. Iako sam tada mislila da je sve u redu i pod kontrolom. Da sam jaka.

Nakon poroda, nisam primijetila da se prejedam. U to vrijeme dogodilo se puno promjena u mom životu – dijete, posao, prekid faksa, prekid veze… Ništa nije ispalo po planu i sve mi je to teško palo. Pa je psiha na svoj način odreagirala. Dok jednu večer nisam shvatila da jedem skoro pokvarenu hranu, u ponoć po povratku s posla, koja mi uopće nije ukusna i ja nisam gladna. Priznala sam si da to nije baš normalno i da trebam negdje nekog pitati, učiniti nešto po tom.

Tada sam se javila u Centar BEA. Vremenom sam krenula na psihoterapiju i upustila se u oporavak. Kopala, što sama što uz pomoć ali uz ogromnu volju.

Danas sam i više nego dobro. Ne postoji crta gdje si bolestan a gdje ozdravljen, točan trenutak kada je završio oporavak. Nekad nisam sigurna da ikada i završi, mislim da jedan dio poremećaja uvijek ostane u nama ali ne treba se zbog toga bedirati. Dok je njegov glas sve tiši a on sve manji i sve rjeđe se javlja, na konju smo!

Shvatila sam da nisam sama i jedina u tome, da može biti bolje i da se može živjeti normalnim životom. Iako se to u najcrnjim trenucima čini nemoguće. Izlaz postoji, prvi korak je najteži ali zato i najbitniji i život može i mora biti predivan!

Mail na koji sam dostupna ako se netko želi javiti: andjelina.glavas@gmail.com.
Facebook: Andelina Glavas
Instagram: andelinaglavas